Menu
Your Cart

Returpolicy

Privatkund

Ångerrätt

Vid köp på www.byggvaror.com gäller ångerrätten i enlighet med Distansavtalsslagen och avtal utanför affärslokaler. (https://www.konsumentverket.se/for-foretag/konsumentratt-for-foretagare/lagen-om-distansavtal-och-avtal-utanfor-affarslokaler/). Detta är en lagstadgad rättighet för dig som kund. Som kund har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från dagen du har mottagit varan eller hämtat den på aviserat utlämningsställe. Du står själv för kostnaden för retur av varan du köpt. Din ursprungliga fraktkostnad återbetalas tillsammans med återinsättning av varans värde.
Du kan även välja att besöka någon av våra anläggningar XL-BYGG Kungsbacka eller XL-BYGG Mölndal för att returnera din vara.

Observera att dessa villkor endast gäller för vår webbshop.
Returrätt utan prisavdrag gäller för lagervaror i felfritt skick mot uppvisande av kvitto inom 14 dagar.

Öppet köp

XL-BYGG Kungsbacka AB erbjuder 30 dagars öppet köp på lagervaror i felfritt skick. Varan ska returneras oskadad och i originalförpackning, annars kan du bli skyldig att betala för en värdeminskning. Kostnaden för returfrakt står du som kund för.

Reklamation/Returnera vara

Om du har fått en felexpedierad vara eller om du vill returnera en vara, ska du så fort som möjligt kontakta oss. Enklast gör du detta genom att besöka XL-BYGG Kungsbacka eller XL-BYGG Mölndals byggvaruhus, där personalen hjälper dig med ditt ärende. Alternativt gör du en reklamation/returanmälan genom att du kontaktar oss på 0300-566540 eller via email transport@byggvaror.com
Detta gäller även om du fått en felaktig vara som behöver reklameras. Om en vara är felaktig eller felexpedierad, står vi självklart för returfrakten.

Återbetalningar

I de fall återbetalning är aktuell, görs detta i första hand till ursprungligt betalsätt. Återbetalning sker oftast inom några dagar, dock senast 14 dagar.

Om du anser att XL-BYGG Kungsbacka AB har hanterat en reklamation felaktigt, har du som kund möjlighet att vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, www.arn.se.